Kenan Magoda novi direktor RK Bosna
Kenan Magoda

Sarajlije pojačavaju logistiku

Kenan Magoda novi direktor RK Bosna

M. Skaka

Upravni odbor RK Bosna BH gasa imenovao je Kenana Magodu za novog direktora kluba.

U cilju daljnjeg unapređenja rada kluba u svim zacrtanim segmentima UO RKB BHG odlučio je da se izvrši reorganizacija u „kancelariji“ kluba. Direktor će u saradnji sa Generalnim sekretarom kluba Tarikom Smajovićem biti prioritetno zadužen za kompletnu podršku radu seniorske ekipe, organizaciju utakmica, promociju i marketing kluba, odnose sa sponzorima, reorganizaciju omladinskog pogona, saradnju sa RS BiH i formiranje kluba prijatelja RKB BHG u cilju što veće posjete utakmicama kluba.  

Magoda je rođen u Sarajevu 1984. Godine i iako mlad posvetio je čitav svoj život sportu. Nakon završetka sportske gimnazije u Sarajevu (prva generacija) pohađao je Fakultet za Sport i tjelesni odgoj u Sarajevu. Tokom školovanja se bavio profesionalno košarkom u BH klubovima, bio je olimpijski kanditat za zimske olimpijske igre Torino 2006, a  u RKB BHG dolazi sa funkcije trenera i pedagoga u omladinskom pogonu KK Bosna ASA BH Telecom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.