Kakva drama: Kiel je u finalu Lige prvaka!

Veszprem ostao bez još jedne titule

Kakva drama: Kiel je u finalu Lige prvaka!

E. Škorić
Teme:

Rukometaši Kiela i Veszprema odigrali su drugo polufinale na Lanxess Areni u Koelnu. Nakon velike drame, Kiel je slavio sa 36:35.

Nakon što je Barcelona pobijedila PSG, uživali smo u spektakularnom meču između njemačkog i mađarskog šampiona, a pobjednika smo saznali nakon produžetka.

Bolje Kiel otvara meč na "domaćem" parketu, pa uglavnom održava jedan, dva gola prednosti, da bi u jednom trenutku stigao do plus 4 (10:6), a bilo je i maksimalnih sedam razlike krajem prvog dijela, mada se na odmor otišlo pri vodstvu 18:13 za Kiel.

Kiel dobro otvara drugo poluvrijeme, ima u više navrata po šset golova prednosti, a onda se Veszprem u potpunosti budi, pravi seriju i ne samo da stiže veliki zaostatak, nego ubrzo ima i plus četiri (24:28).

Uslijedio je novi preokret, Kiel je preuzeo vodstvo 29:28 na četiri minute do kraja, pa nas je očekivala uzbudljiva završnica borbe za finale. Duvnjak je uzeo odlučujući udarac u zadnjim sekundama za Kiel, ali nije uspio, pa se igralo dodatnih 10 minuta.

Nijemci su u tom periodu bili bolji za jedan gol (7:6) pa su sa ukupnih 36:35 prošli u finale gdje ih čeka Barcelona. Finale se igra sutra.

Hendrik Pekeler je postigao osam golova za Kiel, Niclas Ekberg sedam, a pet Sander Sagosen, dok je četiri dao Domagoj Duvnjak. Na drugoj strani Marguc Gasper je postigao sedam golova, koliko i Vuko Borozan.

Top Komentari

Zmiugaloma
Sramno sudjenje protiv Kiela. Koliko sudijskih previda... španci nadam se vise nikada nece dobiti priliku da sude rukomet. Moraes se izvukao za bar 2 iskljucenja a za Blaza da ne pricamo.. u zadnjim sekundama golman baca loptu koja je vec izasla da ovi ne stignu odigrat napad dakle ometanje igre penal I iskljucenje I naravno nista. Ali Duvnjak ne prestaje da me impresionira. Doctor. I oprostite ljudi sto gusim Ali shvatite stvarno Sam izrevoltiran sudjenjem od 26e minute. Halalite jos jednom jbga
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi