Kiel i HSV upisali nove pobjede

Kiel i HSV upisali nove pobjede

U njemačkoj rukometnoj Bundesligi večeras su na programu bile tri utakmice. Tri velika favorita Kiel, Hamburg i Rhein Necker slavili su očekivane pobjede. 

Kiel je bez većih problema na domaćem parketu na krilima sjajnih Marka Vujina, Valura Sigurdssona i Waela Jallouza (svi po sedam golova) slavio ubjedljivu pobjedu protiv Lemga rezultatom 38:25 i na najbolji način iskoristio kiks Flensburga s kojim je sada izjednačen na vrhu tabele po broju osvojenih bodova. 

Trećeplasirani HSV je također odigrao odličnu utakmicu i slavio pobjedu protiv Lubbeckea u gostima rezultatom 34:28. Prvo ime HSV-a bio je danski reprezentativac Hans Lindberg sa osam golova, dok je kod domaćina najistaknutiji bio Jens Schongarth sa devet golova. 

Prvo ime večeri bio je švedski reprezentativac Kim Ekdahl du Rietz koji se ja 11 golova predvodio Rhein Neckar Lowen do pobjede od 38:30 protiv slabašnog Ballingena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije