Kiel izgubio nakon 23 godine

Srušena duga tradicija njemačkog kupa

Kiel izgubio nakon 23 godine

Rukometaši Rhein-Neckar Löwen su uspjeli u osmini finala pobjediti Kiel 32:30 prekinuvši na taj način veliku seriju domaćeg sastava u Kupu koja je trajala nevjerovatne 23 godine. Kiel je u svojoj dvorani poražen  21. 11. 1990. godine, od ekipe Tussema iz Essena 15:25. Tada neki od igrača RN Löwen nisu bili niti rođeni.

Gosti su u ranoj fazi utakmice stvorili prednost od dva gola koju domaći sastav nikako nije mogao anulirati. U nastavku utakmice ta prednost više nije dva, već tri odnosno četiri gola. Rukometaši Kiela su pokušavali ali nije išlo. Kada je Gensheimer postigao gola za 23:28, osam minuta prije kraja Kiel se našao u velikim problemima.

Gostima je na 4:10 prije kraja isključen Manojlović, ali šut Ekberga brani Jacobsen. Golom Patricka Groetzkog gosti trasiraju put prema četvrtfinalu. Kiel je imao Arona Palmarssona sa osam golova, RN Löwen Petersona sa osam, Gensheimera sa šest.

Wetzlar je na svom terenu prošao Balingen-Weilstetten 33:29 uz velikih 14 golova Steffena Fätha.
Flensburg se mučio protiv Auea, na poluvremenu su domaći imali +3, ali su gosti u posljednjih deset minuta prelomili utakmici i na kraju su slavili 26:27. 

Lemgo i Füchse Berlin su također prošli u četvrtfinale, Lemgo je dobio devet razlike TuS N-Lübbecke 24:33, Füchse Berlin Eintracht Hildesheim 28:35.

Rezultati osmine finala:
TuS-N-Lübbecke - Lemgo 24:33
Wetzlar - Balingen-Weilstetten 33:29
Aue - Flensburg-Handewitt 26:27
Eintracht Hildesheim - Füchse Berlin 28:35
Bad Schwartau - Leutershausen 28:19
Erlangen - Melsungen 24:33
Bittenfeld - Göppingen 36:39
Kiel - Rhein-Neckar Löwen 30:32

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.