Kiel na korak do naslova
Kiel siguran i ubjedljiv

Rukometna Bundesliga, 27. kolo

Kiel na korak do naslova

U posljednje dvije utakmice 27. kola rukometnog prvenstva Njemačke nije bilo iznenađenja. Kiel je nadigrao Stralsunder, dok je Nordhorn bio bolji od Grosswalstadta.

Kiel je novom pobjedom stigao na korak do naslova. Cijelim tokom meča su «zebre» imale konce igre i iz minuta u minut povećavali su razliku, a tri minuta prije kraja bilo je 31:18.

Prvo ime susreta bio je Igor Anić sa 10 golvoa, dok je u gostujućem timu bolji od ostalih bio Ivan Ninčević (5).

Grosswalstadt je dugo parirao Nordhornu i u 56. minutu bilo je samo plus jedan za domaće (28:27). Tada su gosti stali, do kraja nisu postigli niti jedan, a primili su četiri gola i priči je bio kraj.

Najbolji kod Nordhorna bio je Šprem sa devet golova, dok su za goste četiri postigli Holmgeirsson, Kneer i Zdrahala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.