Kiel na plus pet uoči revanša u Španiji

Finale rukometne Lige prvaka

Kiel na plus pet uoči revanša u Španiji

Ekipa Kiela savladala je Ciudad Real sa 39:34 u prvom meču finala Lige prvaka odigranom u Njemačkoj. «Zebre» su bile bolje od početka meča, a na poluvremenu su imale 6 golova prednosti (18:12).

Ipak, nakon što se Ciudad Real pet minuta prije kraja spustio na samo minus jedan, Kiel je pred kraj ponovno ubacio u višu brzinu i ostvario solidnu zalihu pred revanš u Španiji.

Najefikasniji u redovima njemačkog tima bili su Vid Kavtičnik i Filip Jicha koji su postigli po devet pogodaka, a standardno dobru partiju pružio je i Karabatić sa 7.

U redovima aktuelnih prvaka Evrope bolji od ostalih bili su Fernandez (8), Kallman (7) i Abalo (7).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.