Kiel nadigrao Melsungen
Kiel siguran

Rukometna Bundesliga, 25. kolo

Kiel nadigrao Melsungen

Ekipa Kiela nemilosrdno korača ka naslovu Bundeslige. U 25. kolu nadigrala je sastav Melsungen i ispratila ga je sa 42:35.
Gosti su se dobro držali, u jednom trenutku imali i minus jedan (23:24), ali nisu imali snage izdržati jak ritam koji su nametnule «zebre».
Kiel je predvodio Filip Jicha sa 11 golova, dok je u gostujućem sastavu bolji od ostalih bio Karipidis sa osam.

Rhein Neckar Lowen je slavio na gostovanju u Balingenu. Bilo je 38:30, a Gudjon Valur Sigurdsson sa devet i Karol Bielecki sa osam golova vodili su svoj tim do trijumfa i četvrte pozicije na tabeli.

Treba kazati da je u posljednjem duelu večeri Nordhorn rezultatom 37:25 savladao Dormagen.
Gostima može biti utjeha da je Lochtenbergh bio najefikasniji igrač susreta sa 12 pogodaka.

Ostali mečevi 25. kola Bundeslige igraju se u subotu. Goppingen i naš Enid Tahirović ugostiće sastav Magdeburga, dok će Sead Hasanefendić sa Gummersbachom takođe biti domaćin, Stralsunderu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti