Kiel "oteo" naslov Ciudadu

Osveta je najslađa

Kiel "oteo" naslov Ciudadu

Adnan Beganović

Rukometaši njemačkog Kiela u drugom polufinalnom susretu Lige prvaka svladali su Ciudad Real (29:27), te su tako izborili finale u kojem ih očekuje Barcelona.

Duel Ciudada i Kiela opravdao je očekivanja. Obje momčadi pokazale su svu svoju snagu, a na kraju su o pobjedniku odlučivale sitnice. Ciudad je većim dijelom susreta imao rezultatsku prednost, no uporni igrači njemačke momčadi uvijek su se uspijevali vratiti.

Nakon prvih 30 minuta na semaforu je stajalo 14:11 za Ciudad, no početak drugog dijela pripao je popularnim Zebrama. Njemačka momčad uspjela je smanjiti na 16:15, no Ciudad je ubrzo otišao na plus četiri i umjesto da dokrajči svog protivnika, istom dopušta povratak. Kiel je uspio poravnati (20:20), a malo zatim i povesti (24:23).

Minut i pol prije kraja Zebre su vodile 28:27, a napad je imao Ciudad, no Thierry Omeyer uspio je odbraniti udarac Davida Davisa, da bi potom Kiel postigao pogodak za konačnih 29:27.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.