Kiel pokazao Loewenu ko je gazda njemačkog rukometa

Zebre ubjedljive u velikom derbiju

Kiel pokazao Loewenu ko je gazda njemačkog rukometa

Adnan Beganović

U velikom derbiju njemačkog rukometnog prvenstva u kojem su snage odmjerili do 14. kola neporažene momčadi, Loewn i Kiel, slavili su aktuelni prvaci, rukometaši Kiela (28:17).

Derbi njemačkog rukometnog prvenstva nije opravdao očekivanja. Naime, za veliki derbi potrebne su dvije momčadi, a večeras je u SAP Areni postojala jedna i to ona iz Kiela.

Aktuelni njemački prvaci očitali su lekciju Loewenu i još jednom su pokazali ko je gazda Bundeslige. Utakmica je počela sa dosta respekta s obje strane, a prvi pogodak postignut je u 7. minuti. Zeitz je pogodio za vodstvo Zebri, koje do kraja nisu ispuštali iz svojih ruku.

Kako se bližio kraj prvog dijela tako je i rasla prednost Kiela. Rukometaši Loewena su izgledali bezidejno, a nisu imali odgovor na fantastičnu 3-2-1 Kielovu odbranu.

Na odmor se otišlo pri rezultatu 14:7 za Kiel i može se reći da je pitanje pobjednika već tada odlučeno. U drugom dijelu aktuelni njemački prvaci su bez većih problema održavali prednost iz prvih 30 minuta, a na kraju je rezultat glasio 28:17.

Kod pobjedničke momčadi najefikasniji su bili Jicha sa devet, te Zeitz i Sigurdsson sa po pet golova, dok je Šešum sa pet golova bio najefikasniji kod Loewena.

Večeras su odigrana još dva susreta 14. kola. Flensburg je bio bolji od Neuhausena (37:26), a Goppingen od Grosswallstadta (28:27).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.