Kiel presudio Grosswallstadtu

Hamburg tek peti

Kiel presudio Grosswallstadtu

M. Maksimović

Jedna od najjačih liga na svijetu, njemačka Bundesliga je stigla do kraja. U subotu je odigrano osam utakmica, u nedelju se sastaju Magdeburg i Göppingen. 

Kiel je nakon poraza u polufinalu Lige prvaka na domaćem terenu pobjedom protiv Wetzlara proslavio duplu krunu, u posljednjem kolu odrađeno je gostovanje kod Grosswallstadta, ostvarena je pobjeda 29:32 uz sedam golova Vujina. Domaća ekipa nakon ovog poraza ispada u drugu ligu.

Flensburg je završio na drugom mjestu, u ovom kolu je predvođen Glandofrom (10 golova) savladao Lübbecke 30:28. Rhein-Neckar Löwen je potvrdio treće mjesto deklasiravši Balingen-Weilstetten, dok je Füchse Berlin u gostima uspio izvući pobjedu protiv Hannovera.

Prvak Evrope, Hamburg je ostao kratak dva boda u odnosu na ekipu iz Berlina, jer je u posljednjem kolu osvojio samo bod kod Melsungena (30:30).

Gummersbach je opasno visio, ali je na kraju opstao i pored poraza. Kako je Großwallstadt izgubio na svom terenu, tako je i otpisani Neuhausen bio bolji od Gummersbacha 28:26.

Harmandićev Wetzlar je uzeo tri boda protiv Mindena što je dovoljno za sedmo mjesto. Ipak, igrači Wetzlara trebaju pričekati nedeljni susret Magdeburga i Göppingena 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.