Kiel rutinski protiv Mindena

Bundesliga, 22 kolo

Kiel rutinski protiv Mindena

Adnan Beganović

U 22. kolu njemačkog rukometnog prvenstva Kiel je bez većih problema svladao Minden (32:19) te tako došao na bod od prvoplasiranog HSV-a, uz utakmicu manje.

Od samog početka rukometaši popularnih Zebri pokazali su svojim protivnicima ko je gazda na terenu pa je već nakon 10 minuta na semaforu stajalo 7:2 za domaće. Na odmor se otišlo pri rezultatu 17:11 za Kiel pa je pitanje pobjednika već tada bilo rješeno.

Početnih 10 minuta drugog dijela Minden se nekako i držao, no u periodu od 41. do 46. minute Zebre su postigle 6 pogodaka te otišle na velikih plus 11 (25:14). Do kraja meča Kiel je rutinski odradio posao te sasvim zasluženo upisao novu pobjedu.

Kod Kiela najučinkovitiji je bio Momir Ilić sa 10 postignutih pogodaka, dok je kod Mindena sa 6 golova najefikasniji bio Gylfi Gylfason.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.