Kiel se namučio protiv Wetzlara, dva gola Harmandića

Kiel se namučio protiv Wetzlara, dva gola Harmandića

A. Beganović

Danas je kompletirano 16. kolo Bundeslige, a u derbiju je Kiel na gostujućem terenu savladao Wetzlar (27:26), čije boje brani i naš internacionalac Adnan Harmandić.

Derbi susret 16. kola Bundeslige opravdao je očekivanja, a da je na kraju slavio i Wetzlar uopšte ne bi bilo nezasluženo.

Domaći rukometaši su bolje otvorili susret i do 28. minute su konstantno bili u prednosti, no Kiel je ipak na odmor otišao sa zalihom od jednog gola (14:13).

Na samom otvaranju drugog dijela Harmandić i društvo ponovo preokreću rezultat u svoju korist, te do 44. minute imaju prednost, a onda Kiel ubacuje u brzinu više pa se u posljednjih pet minuta ulazi sa prednošću gostiju od tri gola (27:24). Tiedke i Muller su do kraja uspjeli samo ublažiti poraz Wetzlara.

Kod Kiela najefikasniji su bili Momir Ilić sa pet, te Aron Palmarsson i Christian Zeitz sa po četiri gola, dok su Michael Muller sa šest i Kevin Schmidt sa pet golova bili najefikasniji kod Wetzlara. Harmandić je postigao dva gola.

U ostala dva današnja susreta HSV je savladao Lemgo (35:29), dok je Lubbecke bio bolji od Grosswallstadta (24:23).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.