Kiel šesti put uzastopno prvak Njemačke

Završena rukometna Bundesliga

Kiel šesti put uzastopno prvak Njemačke

Rukometaši Kiela osvojili su 16. naslov prvaka Njemačke, a šesti uzastopni. Evropski prvaci su u posljednjem kolu slavili u gostima kod Grosswalldstadta sa 27:24 i potvrdili da su najbolji.

Zebre je do pobjede predvodio Dominik Klein sa 9 pogodaka, a treba istaći da je domaći sastav imao vodstvo tokom prvih dvadeset minuta. Onda je Kiel preuzeo inicijativu i preokrenuo rezultat u svoju korist, te ga održao do samog kraja.

Najbliži pratitelj Kiela, HSV, upisao je pobjedu protiv Balingena sa 35:25, ali se na kraju pokazalo da im ta pobjeda ništa ne znači. Blaženko Lacković je kod Hamburga postigao sedam pogodaka, a Benjamin Herth šest kod Balingena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.