Kiel srušio HSV u Color Line Areni

Zebre nastavljaju dominirati

Kiel srušio HSV u Color Line Areni

Adnan Beganović

U okviru 32. kola njemačkog rukometnog prvenstva veliki derbi su odigrali HSV i Kiel. U prepunoj Color Line Areni slavio je Kiel (33:31) pa je tako dva kola prije kraja prvenstva došao na čelo bundesligaške tabele.

HSV pred svojom publikom nije uspio. Kako sada stvari stoje dominacija Kiela biće nastavljena. Domaćim rukometašima trebao je bod pa da u posljednje dva kola prvenstva uđu sa prednošću nad Zebrama, no Kiel je ponovo bio pravi kada je bilo najpotrebnije i sasvim zasluženo je upisao pobjedu, koja će mu najvjerovatnije donijeti novu titulu.

Kod HSV-a najefikasniji su bili Lindberg sa 10 i Duvnak sa 7 postignutih pogodaka, dok su kod Kiela Jicha sa 8 i Narcisse sa 6 pogodaka bili najučinkovitiji.

Dva kola prije kraja prvenstvene utrke Kiel se nalazi 1. mjestu tabele sa 58 bodova, dok je HSV drugi sa bodom manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.