Kiel sve bliže Loewenu

Kiel sve bliže Loewenu

Adnan Beganović

Sa večerašnja dva susreta Lubbecke - Loewen (24:24), te Kiel - Hannover Burgdorf (39:29), kompletirano je 20. kolo Bundeslige.

Vodeći Loewen večeras je neprijatno iznenadio, odnosno nije uspio savladati Lubbecke, što je iskoristio Kiel, koji je pobjedom nad Burgdorfom došao na bod zaostatka za pomenutim Loewenom.

Kod Loewena su u večerašnjem remiju najefikasniji bili Alexander Petersson sa sedam, te Andy Schmid sa šest golova, dok su Drago Vuković, te Dennis Wilke sa po pet golova bili najefikasniji kod Lubbeckea.

U duelu Kiela i Burgdorfa nije bilo neizvjesnosti. Od samog početka rukometaši Kiela su nametnuli tempo igre koji gosti nisu mogli pratiti, pa je konačan rezultat (39:29) i pravo mjerilo odnosa snaga na terenu.

Momir Ilić sa devet, te Dominik Klein sa šest golova, bili su najefikasniji kod Kiela, dok je Torge Johanssen sa osam golova bio najefikasniji kod Burgdorfa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.