Kiel teško protiv Magdeburga
Zebre i dalje na vrhu tabele

U prvoj utakmici 9.kola Bundeslige

Kiel teško protiv Magdeburga

M. Maksimović

U prvoj utakmici devetog kola Bundeslige Kiel je u gostima savladao Magdeburg 30:29 u Bördelandhalle pred 5.500 gledalaca. Utakmica je riješena u samoj završnici, a domaćem sastavu nije pomoglo niti devet golova Rojewskog.

Početak utakmice nije nagovještavao uzbudljivu završnici jer je Kiel u ranoj fazi utakmice dva puta imao po četiri gola prednosti, međutim Magdeburg je utakmicu vratio na početak u 22.minuti. Bennet je zabio za 11:11.
Nakon toga rezultatska klackalica je trajala do same završnice Jicha je bio strijelac za 29:28, domaćini nisu iskoristili sedmerac, što je kaznio Andersson 40 sekundi prije kraja za 30:28 kada je utakmica praktički bila riješena.

U pobjedničkoj ekipi Filip Jicha je bio prvi strijelac sa sedam golova, šest je dodao Kim Andresson. U domaćem sastavu ubjedljivo najbolji strijelac je bio Andreas Rojewski sa devet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.