Kiel u derbiju bolji od Lowena

Rukometno prvenstvo Njemačke

Kiel u derbiju bolji od Lowena

Adnan Beganović

U prvom veliko derbiju rukometne Bundeslige, aktuelni prvak Kiel lakše od očekivanog porazio je Rhein-Necker Lowena (36:29).

Drugo kolo njemačkog rukometnog prvenstva donijelo je veliki derbi između ekipa koje konkuriraju za novu titulu, Kiela i Lowena.

Popularne Zebre još jednom su pokazale zašto ih svi relevantni rukometni stručnjaci i dalje smatraju ekipom broj jedan u Njemačkoj. Sjajnom igrom Zebre su lakše od očekivanog došle do trijumfa protiv Lowena.

U redovima Kela najefikasniji je bio Henrik Lundstrom sa 8 pogodaka, dok je kod Lowena najučinkovitiji bio poljski reprezentativac Karol Bielecki sa 9 golova.

Rukometna Bundesliga, 2. kolo:

Kiel – Lowen 36:29

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti