Kiel u fantastičnom meču izbacio Pick Szeged
Foto: EPA

Liga prvaka, osmina finala

Kiel u fantastičnom meču izbacio Pick Szeged

M. Šljivak

Rukometaši Kiela plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka. Njemački tim je u revanš susretu savladao Pick Szeged rezultatom 36:29.

Mađari su u Njemačku stigli sa četiri gola prednosti iz prvog meča, ali to na kraju nisu uspjeli iskoristiti.

Otvaranje meča donijelo je igru gol za gol. Szeged se dobro držao zahvaljujući Jonasu Kallmanu. Ipak, finiš prvog dijela potpuno je pripao Kielu, koji je uspio anulirati prednost i na odmor je otišao s četiri gola prednosti (18:14).

Nastavak ponovo donosi jako zanimljiv rukomet. Uspijevao je Kiel otići na pet, a zatim u 44. minuti i po prvi put na šest razlike, ali se Szeged konstantno vraćao zahvaljujući golmanu Wyszomorskom, koji je sjajno branio.

Međutim, na drugoj strani se razbranio Niklas Landin Jacobsen. Branio je golman Kiela apsolutno sve, napad je pogađao, te je na kraju Kiel prošao u četvrtfinale, gdje ih čeka duel s Barcelonom.

Kiel je do pobjede vodio Marko Vujin sa devet golova, dok je Niclas Ekberg dodao sedam. Landin je imao fantastičnu noć i imao je 15 odbrana.

S druge strane bh. reprezentativac Vladimir Vranješ je postigao jedan gol, a najefikasniji je bio Dean Bombač sa sedam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti