Kiel u finalu uprkos porazu
Zebre rutinski odradile posao

Polufinale Lige prvaka

Kiel u finalu uprkos porazu

Rukometaši Kiela plasirali su se u finale Lige prvaka uprkos porazu u večerašnjem revanš susretu polufinala od Rhein-Neckar Lowena (30:31). Popularne Zebre u prvom meču su osigurale prednost od 14 golova razlike (37:23), pa je večerašnji duel bio samo puka formalnost.

Gosti su nisu ni trudili da ostvare pozitivan rezultat, a ovaj susret poslužio im je kao nešto teži trening. I pored toga što nisu dali svoj maksimum poraženi su samo jednim golom razlike.

Ime drugog finaliste saznaćemo u subotu kada će u revanšu snage odmjeriti Ciudad Real i Hamburg. U prvom susretu ekipa iz Španije u gostima je slavila minimalnu pobjedu (30:29), no to ne mora značiti ništa, obzirom da se radi o ekipama iz vrha evropskog rukometa, kojima domaći terena ne predstavlja veliku prednost. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti