Kiel ubjedljiv, HSV bolji od Goppingena

Kiel ubjedljiv, HSV bolji od Goppingena

Adnan Beganović

U okviru 5. kola rukometne Bundeslige danas je odigrano pet utakmica, a vodeći Kiel je bio ubjedljiv protiv Mindena (34:25).

Kiel su do nove pobjede vodili Niclas Ekberg sa šest, te Marko Vujin sa pet pogodaka, dok su Aljoscha Schmidt sa šest, te Aleksandar Svitlica sa pet pogodaka bili najefikasniji kod Mindena.

HSV je na domaćem terenu savladao Goppingen (31:29). Joan Canellas sa 11, te Henrik Toft Hansen, Hans Lindberg, Pascal Hens i Žarko Marković sa po četiri pogotka su bili najefikasniji kod HSV-a, dok su Michael Kraus sa šest, te Felix Lobedank sa pet pogodaka bili najučinkovitiji kod Goppingena.

U ostale tri utakmice postignuti su slijedeći rezultati: Bergischer - Balingen 29:29, Emsdetten - Magdeburg 25:36, Lubbecke - Hannover 28:28.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.