Kielce bolje od Gorenja, tri gola Harmandića

Rukometna Liga prvaka

Kielce bolje od Gorenja, tri gola Harmandića

Adnan Beganović

U okviru grupe B Lige prvaka rukometaši poljskog Kielcea su večeras na domaćem terenu savladali Gorenje sa 23:21 te tako pokazali da će doista, u ovoj grupi u kojoj nastupa i naš prvak, biti neizvjesno do posljednjeg kola.

Rukometaši Gorenja su pred oko 4.000 vatrenih poljskih navijača bolje otvorili susret i na odmor su otišli sa četiri gola prednosti (13:9).

Međutim, u drugom dijelu izabranici Bogdna Wente nošeni frenetičnim navijanjem uspjeli su nadoknaditi minus iz prvog dijela i na kraju sasvim zasluženo slaviti.

U redovima Kielca sjanu partiju pružio jet Knudsen, koji je postigao čak 15 golova, od čega 7 iz sedmeraca, dok su kod Gorenja najefikasniji bili Kavaš i Natek sa po 4 gola, dok je naš reprezentativac Adnan Harmandić postigao 3 gola.

Preostali susret u grupi B sutra će igrati Rhein Neckar Lowen (Njemačka) i Veszperem (Mađarska).

Rezultati (B-grupa), 1. kolo:

Sarajevo: Bosna BH Gas - Chambery 24:23 (13:12)
Kielce: Kielce Vive Targi - Gorenje 23:21 (13:9)
4. oktobra: Rhein Neckar Lowen - Veszprem

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.