Kielce bolji od Kiela u borbi za treće mjesto

Final Four rukometne Lige prvaka

Kielce bolji od Kiela u borbi za treće mjesto

E. Škorić

Poljski rukometni klub Kielce osvojio je brončanu medalju na Final-Fouru Lige prvaka.

Kielce je u veoma uzbudljivoj utakmici rezultatom 31:30 savladalo branitelja naslova Kiel. Poljsku momčad predvodili su hrvatski reprezentativci Ivan Čupić sa sedam, Manuel Štrlek sa pet golova, te golman Venio Losert sa 12 odbrana, od čega dvije iz sedmeraca.

Kiel je, čini se, bio i dalje mislima na porazu od HSV-a u polufinalu, dok Kielceu poraz od Barcelone nije uskratio motivaciju. 

Poljaci su uvjerljivo vodili 19:12 nakon prvog dijela, da bi se u nastavku Nijemci vratili. U posljdnje dvije mintue Kiel je ušao sa jednim golom zaostatka, a 28 sekundi prije kraja utakmice imao je i sedmerac, ali je Momir Ilič promašio, baš kao i Filip Jicha svoj šut dvije sekunde prije kraja. 

U finalu nešto kasnije igraju HSV i Barcelona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.