Kielce na korak do senzacije

Liga prvaka, osmina finala

Kielce na korak do senzacije

Adnan Beganović

Danas je odigrano pet revanš susreta osmine finala rukometne Lige prvaka, a veliko iznenađenje napravili su rukometaši Kielcea, koji su u gostima svladali favorizirani HSV (30:27), no zbog poraza od 6 razlike u prvoj utakmici (24:30), ipak, su završili evropsku avanturu.

Kod Kielcea najefikasniji su bili Stojković sa 9 i Rosinski sa 6 pgodaka, dok je kod HSV-a najučinkovitiji bio Duvnjak sa 6 pogodaka.

Gorenje je i u drugom susretu poraženo od Ciudad Reala. Španjolska momčad danas je slavila sa 36:31, te se tako plasirala među 8 najboljih evropskih momčadi. Kod Gorenja najefikasniji su bili Gajić, Rnić i Golčar sa po pet postignutih pogodaka, dok su kod Ciudada Evdokimov sa 6 i Aguinagalde sa 5 pogodaka bili najučinkovitiji. Naš reprezentativac u dresu Gorenja Adnan Harmandić nije se upisao u listu strijelaca.

Veszprem našeg Mirsada Terzića i u revanšu je bio bolji od rumunjske Constante (27:26), dok je Montpellier nakon remija u Danskoj (26:26) danas pobijedio Kolding (28:23) i tako se plasirao u četvrtfinale.

Barcelona je i po drugi put bila bolja od Zagreba. Večeras je katalonska momčad slavila rezultatom 36:33, no mnogo teže nego u Zagrebu (33:26). Balić i društvo većim djelom utakmice imali su prednost, no Barcelona je pred kraj ubacila u brzinu više i sasvim zasluženo je trijumfovala. Kod Barcelone najefikasniji su bili Garcia sa 10 i Romero sa 9 pogodaka, dok su kod Zagreba Džomba sa 9 i Štrlek sa 5 pogodaka bili najučinkovitiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.