Kielce peti suparnik RK Bosna BH Gas

Kvalifikacije za Ligu prvaka

Kielce peti suparnik RK Bosna BH Gas

Adnan Beganović

Rukometaši aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, Bosna BH Gasa, sinoć su saznali ime petog protivnika u grupi Lige prvaka, a to je poljski prvak Kielce.

Nakon kvalifikacionog turnira čiji je domaćin bio upravo poljski Kielce, a koji se igrao u prethodna tri dana, rukometaši poljskog kluba iskoristili su prednost domaćeg parketa i uspjeli se plasirati u grupnu fazu Lige prvaka.

Pored već spomenutog Kielcea na kvalifikacionom turniru učestvovali su prvak slovački prvak Tatran Presov te šampion Portugala, Porto.

Kielce je prvi dan turnira bio bolji od Porta (32:23), kao i Tatran u drugoj utakmici (33:30), a putnika u grupnu fazu Lige prvaka odlučila je sinoćnja utakmica između Kielcea i Tatrana u kojoj su poljski rukometaši upisali pobjedu rezultatom 38:31.

Podsjetimo, u grupi B rukometne Lige prvaka učestvovat će Bosna BH Gas, Veszprem, Gorenje, Chambery, Lowen i Kielce.

Kvalifikacioni turnir:

Kielce – Porto 33:23
Tatran – Porto 33:30
Kielce – Tatran 38:31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.