Kielce, Veszprem i Vardar među osam najboljih

Liga prvaka za rukometaše

Kielce, Veszprem i Vardar među osam najboljih

Adnan Beganović

Plasman u četvrtfinale Lige prvaka za rukometaše osigurali su Vardar, Veszprem i Kielce.

Odigrana su tri revanš susreta osmine finala Lige prvaka, a rukometaši Vardara uspjeli su nadoknaditi zaostatak od četiri pogotka iz prvog susreta sa Wislom Plock.

Poljska ekipa je u Skoplje došla s viškom od četiri pogotka (36:32), no domaći su nošeni velikom podrškom s tribina slavili sa 31:20, te su se zasluženo plasirali među osam najboljih evropskih ekipa.

Dušebajev sa devet, Gorbok sa osam, te Karačić sa sedam pogodaka su bili najefikasniji kod Vardara, dok su Jurkiewicz, Racotea i Wisniewski sa po tri pogotka bili najučinkovitiji kod Wisle.

Montpellier je slavio na gostovanju kod Kielcea (33:31), no kako je u prvom susretu izgubio 29:25 ostao je bez četvrtfinala. Simonet sa 11, te Tej sa osam pogodaka bili su najefikasniji kod francuske ekipe, dok su Buntić sa osam, te Aguinagalde i Jachlewwski sa po četiri pogotka bili najefikasniji kod Kielcea.

Veszprem, našeg Mirsada Terzića, je opravdao ulogu favorita u duelu sa La Riojom. Nakon trijumfa u Španiji (31:23) Terzić i društvo su slavili i na domaćem terenu (37:31).

Ilić sa 10, te Sulić sa sedam pogodaka bili su najučinkovitiji kod Veszprema, dok je Terzić postigao jedan pogodak. Rodriguez sa 10, te Naranjo sa pet pogodaka su bili najefikasniji kod španske ekipe. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.