Kielu veliki derbi, Prce postigao tri gola

Kielu veliki derbi, Prce postigao tri gola

Adnan Beganović

U okviru rukometne Bundeslige danas je odigran veliki derbi između HSV-a i Kiela, a nakon 60 minuta odličnog rukometa slavio je aktuelni njemački prvak Kiel sa 32:26.

Kiel su do pobjede vodili Marko Vujin sa 10, te Filip Jicha sa sedam golova, dok su kod HSV-a najefikasniji bili Hans Lindberg sa osam, te Petar Đorđić i Pascal Hens sa po tri gola.

Rukometaši Melsungena su na domaćem terenu bili bolji od Emsdettena (31:24), čije boje brani nekadašnjih bh. reprezentativac Nikola Prce.

Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bili su Anton Mansson sa osam, te Jonathan Stenbacken i Michael Allendorf sa po pet golova, dok je Janko Božović sa osam golova bio najefikasniji kod Emsdettena, a Prce se tri puta upisao u listu strijelaca.

U ostala tri susreta današnjeg programa Bundeslige postignuti su slijedeći rezultati: Eisenach - Lemgo 32:32, Gummersbach - Bergischer 25:30, Goppingen - Hannover 28:32

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.