Kiks Ademara, Barca i Atletico sigurni

Kiks Ademara, Barca i Atletico sigurni

Adnan Beganović

Odigrano je pet utakmica 18. kola španskog rukometnog prvenstva, a vodeći dvojac Barcelona i Atletico, upisao je nove pobjede.

Barcelona je na gostovanju sa ubjedljivih 27:20 savladala Alser Puerto Sagunto. Najefikasniji kod aktuelnog evropskog i španskog prvaka bio je Albert Rocas sa 6 golova, dok je Javier Tarraso Martinez sa 4 gola bio najefikasniji kod poražene momčadi.

Atletico Madrid gostovao je kod Huesce i ubjedljivo je slavio sa 38:27. Kod Atletica sa 7 golova najefikasniji je bio Roberto Garcia Parrondo, dok je Federico Matias Vieyra sa 8 golova bio najučinkovitiji kod Huesce.

 Trećeplasirana momčad prvenstva, Ademar Leon, osvojila je samo bod na gostovanju kod slabašne Helvetije Anaitasune (26:26). Martin Stranovsky sa 9 golova bio je najefikasniji kod Ademara, dok je Rolandas Bernatonis sa 6 golova bio najefikasniji kod Helvetije.

U preostala dva susreta Aragon je na domaćem terenu savladao Ciudad Encantadu (27:24), dok je Granollers na gostovanju bio bolji od Guadalajare (28:26).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije