Kolding slavio u gostima, novi poraz Celja

Prve utakmice četvrtog kola Lige prvaka

Kolding slavio u gostima, novi poraz Celja

Rukometaši su odigrali tri utakmice petog kola grupne faze Lige prvaka. Kolding je četvrtom pobjedom preuzeo prvo mjesto u grupi B,Rhein-Neckar Löwen je gurno ispod crte Celje Pivovarnu Laško, dok je ukrajinski Motor Zaporožje upisao svoju prvu pobjedu u grupi D.

Utakmica između Wisle Plock i Koldinga je bila otvorena do kraja. Domaći sastav je u jednm trenutku imao i tri gola prednosti, ali uporni gosti su vrlo brzo vratili utakmicu u egal. U samoj završnici gosti uspijevaju povesti dva razlike, domaća ekipa nije imala vremena za popravni, ostalo je 28:29. U pobjedničkoj ekipi Lukas Karlsson je bio prvi strijelac sa sedam golova, u domaćoj Wisli Jurkiewicz i Syprzak su postigli po pet.

Onog trenutka kada se na golu Rhein-Neckar Löwen razbranio Landin, rukometaši Celja su ušli u probleme. Domaća ekipa minus dva pretvara u plus dva, do kraja su stigli na 31:27. Petersson sedam golova, Landin 12 odbrana u ekipi RN Löwen.  Miha Zarabec je sa pet golova bio najbolji kod Celja.

Rukometaši Motora su svoju prvu pobjedu nagovijestili već nakon prvog poluvremena kada su vodili 18:13. Kadetten ja zaprijetio u jednom trenutku kada se spustio na -3, ali to je bilo.Motor je bio bolji 31:26. Onufrienko i Skopintsev su sa po devet golova bili odlični, Stochl također na golu sa 17 odrbana.
Kod Kadettena vrijedi izdvojiti Pendića sa šest golova.

Grupa B:
Wisla Plock - Kolding Kopenhagen 28:29
Grupa C:
C Rhein-Neckar Löwen - Celje Pivovarna Lasko 31:27
Grupa D:
D Motor Zaporozhye - Kadetten Schaffhausen 31:26

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.