Koln domaćin Final Foura rukometne LP

Koln domaćin Final Foura rukometne LP

Adnan Beganović

Čelni ljudi Evropske rukometne federacije (EHF) na sastanku održanom u Beču odlučili su se za korjenite promjene u sistemu takmičenja Lige prvaka. 

Naime, od naredne sezone smanjuje se broj učesnika u najprestižnijem rukometnom takmičenju, umjesto 32 kluba u Ligi prvaka od naredne sezone igraće 24.

Na samom startu takmičenja igraće se grupna faza, i to 6 grupa po 4 ekipe, a nakon toga kreće eliminacijska faza, što znači da se neće formirati nove grupe kao u ovoj sezoni.

Najveća izmjena u odnosu na sezonu iza nas je ta što se u rukometnoj Ligi prvaka uvodi Final Four po uzoru na košarku. Već je i određen prvi grad domaćin Final Foura, a to je njemački Koln i čuvena "Lanxess Arena" koja prima gotovo 15.000 gledaoca. Termin za odigravanje završnice Lige prvaka je 29. i 30. maj 2010. godine.

S obzirom da se smanjuje broj klubova u Ligi prvaka od naredne sezone najvjerovatnije će i naš predstavnik, Bosna SO, morati igrati kvalifikacione mečeve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti