Konjuh juriša na pobjedu u suretu sa Krivajom

Duel starih sportskih rivala

Konjuh juriša na pobjedu u suretu sa Krivajom

Poslije pobjede u prvom kolu nad Zrinjskim u Mostaru rukometaši živiničkog Konjuha u subotu od 19 sati na svom parketu dočekuju zavidovićku Krivaju. 

Riječ je o duelu starih sportskih rivala, a Živinice i Zavidoviće povezuje i drvoprerašivačka industrija. Nažalost, nekadašnji privredni giganti Konjuh i Krivaja su na koljenima, ali rukometni kubovi iz tih sredina i dalje nose njihova imena. 

U Konjuhu, kako navode, spremno dočekuju sraz s Krivajom. Pobjeda u Mostaru je apsolvirana,a podmlađena ekipa se kroz ovu sedmicu pripremala za duel sa Zavidovićanima. Elvis Brkić, vanjski igrač, nekada je nosio dres Krivaje, a od ove sezone je u redovima Konjuha. Također, u redovima Konjuha ponovo je i golman Sidik Omerović.

“Nisam mogao odbiti ponudu da se vratim u Konjuh jer volim ovaj klub u kojem sam bio nekoliko sezona, a takođe i Živinice smatram svojim gradom. Uz podršku publike možemo mnogo postići", rekao je Sidik Omerović.

Utakmica između Konjuha i Krivaje igra se u subotu, 21. septembra u Gradskoj dvorani sa početrkom u 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije