Konjuh želi "istopiti" Čelik

Derbi u Živinicama

Konjuh želi "istopiti" Čelik

Rukometaši živiničkog Konjuha i zeničkog Čelika u subotu će odigrati derbi susret Premijer lige BiH. Živiničani su na 7. poziciji sa 16 bodova, dok su Zeničani sa sarajevskom Bosnom na diobi prve pozicije sa 26 osvojenih bodova. 

"Čelik je u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazao kvalitet, jer nije izgubio ni jednu utakmicu. Naš je cilj četvrta pobjeda u nizu, odnosno nanošenje prvog poraza Čeliku. Na nekim gostovanjima nismo imali sreće, izgubili smo po gol razlike, a valjda će u ovom susretu 'fortuna' biti naš saveznik", kaže trener Emir Junuzović. 


Elvis Brkić, vanjski igrač Živiničana, svojevremeno je nosio dres Čelika. Kaže kako on i njegovi saigrači moraju dati svoj maksimum, a da je pred njima izuzetno težak zadatak.

Rukometaši, stručni štab i rukovodstvo Konjuha pozvali su vjerne navijače da im kao i do sada budu osmi igrač i da ih podrže na putu do nove pobjede. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije