Korkarić: Efendićeve odbrane su prelomile utakmicu

Strateg RK Bosna poslije poraza od Borca

Korkarić: Efendićeve odbrane su prelomile utakmicu

D. Vejo

Rukometaši sarajevske Bosne pretrpjeli su večeras poraz u Banjaluci od ekipe Borca (29:27) u sklopu 19. kola Premijer lige BiH.

Tim kojeg sa klupe predvodi Zuhdija Korkarić pokazao je zube domaćinu tokom prvih pola sata igre, gdje su u pojedinim momentima rukometaši Bosne i vodili.

Iskusni stručnjak sarajevskog tima, akcenat je stavio na čuvara mreže crveno-plavih, koji je prema njegovim riječima odlučio večerašnji susret.

"Prvo bih istakao fer i korektno navijanje od strane publike. Imali smo rezultatski egal pri rezultatu 15:15. Nakon toga, zbog manjka koncentracije i pojedinih igrača koji su pod temperaturom igrali smo pali u igri. Prije svega, istakao bih maestralne odbrane Damira Efendića koje su sigurno prelomile utakmicu. Tokom čitave sedmice upozoravao sam svoje igrače na tu mladost i poletnost koju ima Borac, te brze kontranapade. Eto, nismo uspjeli da ih zaustavimo. Na kraju, zasluženo je protivnik slavio", zaključio je trener RK Bosna, Zuhdija Korkarić.

Naredni meč, Bosna igra protiv Maglaja u Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi