Korona virus "ušao" u španski rukomet: Šta će biti sa ASOBAL ligom?
Detalj sa susreta Sinfin - Logrono, FOTO - Marca.es

Korona virus "ušao" u španski rukomet: Šta će biti sa ASOBAL ligom?

A. Beganović

Španjolsko rukometno prvenstvo trebalo bi početi za desetak dana, ali nakon što je korona virus "ušao" u tamošnji rukomet mnogi se pitaju šta će se zapravo dogoditi.

Situacija sa pandemijom korona virusom u Španiji je ponovo iz dana u dan sve teža, a otkriven je i prvi "pozitivni" rukometaš.

Radi se o igraču prvoligaša Sinfina, što je potvrdio i ovaj klub, a igrač čije ime nisu otkrili trenutno je dobrog zdravstvenog stanja.

Međutim, čak 46 ljudi (igrači, članovi stručnog štaba i medicinske službe) bili su sa zaraženim igračem u kontaktu pa se svi nalaze u desetodnevnoj izolaciji, a sutra bi trebali biti testirani.

No, da stvar bude gora, Sinfin je prije par dana igrao prijateljski susret sa Logronom, pa se po protokolu i igrači ovog kluba nalaze u izolaciji.

Ove dvije ekipe trebale su igrati na otvaranju sezone, no sada je izvjesno da od toga neće biti ništa, a iz Logrona su uputili oštru poruku prema čelnicima ASOBAL-a.

"Više od 24 sata je proteklo od našeg preventivnog zatvaranja i sa žaljenjem objavljujemo da se čelnici ASOBAL-a nisu potrudili da saznaju kako su naši igrači i tehničko osoblje. Nisu nam poslali protokol za koji su rekli da je aktiviran juče, a nisu nam rekli ni šta je planirano u našem slučaju za početak lige".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi