Rukometna rekorderka dolazi iz Hrvatske: Na prvenstvenoj utakmici odbranila osam sedmeraca
FOTO: ŽRK Zrinski

Nevjerovatan podvig

Rukometna rekorderka dolazi iz Hrvatske: Na prvenstvenoj utakmici odbranila osam sedmeraca

Haris Zilić

Nevjerovatan rekord nam stiže iz Hrvatske kada je u pitanju rukomet.

U glavnoj ulozi je golmanica Zrinskog iz Čakovca, Marta Kozjak koja je u duelu protiv Sesveta odbranila čak osam sedmeraca i imala ukupno 22 odbrane.

Teško se prisjetiti da li je neko na jednoj prvenstvenoj utakmici imao osam odbranjenih sedemraca protivničkoj ekipi.

I tu nije kraj, Kozjak je pritv Trešnjevke odbranila šest sedmeraca tako da je na dvije utakmice skinula nevjerovantih 14 sedmeraca što je zaista podvig za duboki naklon.

Inače, rukometašice Zrinskog odlično su počele prvenstvo Hrvatske. Nakon pet odigranih kola Čakovčanke imaju četiri pobjede i samo jedan poraz, a Kozjak je svojim intervencijama jedna od najzaslužnijih za sjajan start sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi