Krivaji pobjeda na startu sezone
Rukometaši Dervente na gostovanju u Zavidovićima

PLBiH za rukometaše, 1. kolo

Krivaji pobjeda na startu sezone

U svojoj prvoj ovosezonskoj utakmici ekipa Krivaje u Zavidovićima je dočekala rukometaše Dervente.

Domaćin je prvi povelo, iako je Derventa imala prvi napad na utakmici. Igralo se gol za golom, ali je Krivaja ipak pred kraj prvog poluvremena ušala u manju seriju i završila poluvrijeme sa +3 (14:11).

U nastavku se ekipa Dervente mučila za svaki gol što je domacin koristio i imao prednost i u pojedinim trenutcima od +8. Na kraju, gosti iz Dervente mogu biti zadovoljnji konačnih -5, tačnije 33:28 za domaćine.

U narednom kolu Derventa dočekuje Bosnu iz Visokog, dok će rukometaši Krivaje putovati u Goražde.

RK Krivaja - RK Derventa 33:28  (14:11)
Sudije: Božić Zdenko i Slipac Borislav (Novi Travnik). Delegat: Srećko Delhunija. Žuti kartoni: Krivaja 2, Derventa 3. Gledalaca: 200.

RK Krivaja: Hadžihasić, Selmbegović, Bašić N. 2, Zvekić 3, Bašić H., Avdić 5, Abdurahmanović, Bjelobrković 5, Alić 5, Šporer, Omerović 5, Alić 1, Čamdzić 1, Čebić, Huskić, Purić 6.

RK Derventa: Blagovčanin, Marić 4, Puljizović 2, Sibinčić 5, Todorić 3, Zemunović, Škrga 5, Kuzman, Bjelić, Ristić 1, Lazarević, Zekić 3, Lukić 1, Bibić 2, Krstajić 1, Mišanović 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.