"Kroz kup želimo u Evropu"

Mlada rukometašica Zrinjskog Lejla Ristić

"Kroz kup želimo u Evropu"

Rukometašice mostarskog Zrinjskog u nastavak sezone ući će znatno pojačane. Naime, redove Plemkinja u zimskom prelaznom roku pojačale su Lejla Ristić iz Ilidže, te Andrea Prusina iz Ljubuškog.

Ristić i Prusina već su igrale zajedno i to u dresu Ljubuškog, a sasvim sigurno je Zrinjski njihovim dolaskom dobio krila kakva nema niti jedna premijerligaška ekipa.

"U Ilidži nisam imala minutažu kakvu sam zaslužila i zbog toga sam se odlučila za odlazak. U Zrinjskom sam primljena fenomenalno i već sada sam sigurna da nisam pogriješila", rekla je za naš portal Lejla Ristić, te dodala.

"U prvenstvu moj novi klub ne stoji baš najbolje, no zato ćemo pokušati kroz kup da se domognemo Evrope. Iako u četvrtfinalu igramo sa Borcem, mislim da se možemo plasirati na završni turnir. Imamo dobru ekipu i sigurna sam da ćemo biti hit prvenstva."

"Moja velika želja je pokazati u Zrinjskom da mogu igrati na kvalitetnom nivou, a onda za koju godinu otisnuti se u neki evropski klub. Mislim da sa radom i zalaganjem mogu to postići. Mlada sam i sve je do mene", dodala je Ristić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.