Lazarov vodio Barcu do pobjede

Šesto kolo Lige prvaka za rukometaše

Lazarov vodio Barcu do pobjede

E. Čaušević

Rukometaši Barcelone savladali su Kolding u okviru šestog kola Lige prvaka.

Aktuelni prvak Evrope na domaćem terenu je bio bolji od Koldinga, a konačan rezultat bio je 28:25. Najefikasniji igrač u Barceloni bio je Lazarov koji je postigao deset golova, dok je sedam dodao Jicha. Kod gostiju najefikasniji bio je Andersson sa osam golova, a sedam je postigao Spellerberg.

U drugoj utakmici u grupi B snage su odmjerili Vardar i Kielce, a makedonska ekipa ubjedljivo je savladala goste iz Poljske (34:24). Domaći su do pobjede došli na krilima Diborova i Gorboka koji su postigli po osam golova. Najefikasniji kod gostiju bio je Aguinagalde sa šest pogodaka.

U grupi C igrali su La Rioja i Vojvodina, a domaća ekipa slavila je sa devet golova razlike (31:22). Motor je na domaćem terenu u okviru grupe D savladao Elverum sa 33:30.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.