Legenda hrvatskog rukometa nakon 18 godina realizovala inostrani angažman

Vrijeme za nove izazove

Legenda hrvatskog rukometa nakon 18 godina realizovala inostrani angažman

A. Čaušević

Legendarni hrvatski rukometaš Zlatko Horvat ipak cijelu igračku karijeru neće provesti u Zagrebu. 

Nakon 18 godina provedenih u najtrofejnijem hrvatskom klubu Horvat je realizovao inostrani angažman. Karijeru će nastaviti u Sjevernoj Makedoniji.

Naime, ovaj 35-godišnjak je danas potpisao jednogodišnji ugovor s Metalurgom i sigurno će predstavljati veliko pojačanje za ovaj klub.

Metalurg je posljednjih sedmica doveo nekoliko provjerenih imena kao što su Nikola Potić, Momir Rnić i Branko Kankaraš, dok je potpisan i ugovor i s Brazilcem Enriqueom Teixeirom.

Inače, Horvat je i dugogodišnji član hrvatske reprezetnacije. Dres Kauboja nosi od 2005. godine i do sada je skupio 180 nastupa uz niz osvojenih srebrenih i bronzanih medalja na velikim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi