Legendarni Luc Abalo ima novi klub

Odustao od penzije

Legendarni Luc Abalo ima novi klub

A. Čaušević

Pandemija koronavirusa je učinila da Luc Abalo produži svoju karijeru za najmanje još jednu godinu. 

Abalo se planirao penzionisati na kraju ove sezone nakon isteka ugovora s PSG-om, međutim novonastala situacija je promijenila njegovo mišljenje.

Legendarni Francuz koji će u septembru napuniti 36 godina je pronašao novi angažman. Potpisao je jednogodišnji ugovor s Elverumom.

Norvški klub inače preferira afirmisanje mladih igrača, ali su svoj tim sada odlučili pojačati i veteranom kako bi donio prijeko potrebno iskustvo svojim novim saigračima.

Abalo se nada da će nastavkom karijere ostati na radaru selektora Francuske Guillaumea Gillea te dobiti poziv za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi