Leko: Nadam se da će još neki klub krenuti našim stopama
RukometašiceH ŽRK Gruda i ove su godine bez prave konkurencije u Premijer Ligi Bosne i Hercegovine

Trenerica HŽRK Grude za SportSport.ba

Leko: Nadam se da će još neki klub krenuti našim stopama

Rukometašice HŽRK Gruda i ove sezone neprikosnoveno gaze po Premijer Ligi Bosne i Hercegovine. Prije subotnje utakmice u kojoj će se suprotstaviti mladoj momčadi Katarine imaju omjer od 10 pobjeda iz 10 utakmica.

U pojedinim utakmicama razlika kojom gaze svoje protivnice djeluje nestvarno, ali takva je situacija već neko vrijeme, Gruđanke jednostavno nemaju konkurenciju i to je to. Njihova trenerica Kornelija Leko za SportSport.ba o sezoni i svemu kaže ovako:

"Ovo ce biti najkraći mogući rezime jer se ništa nije promjenilo. HŽRK Grude su i dalje prve na ljestvici, bez poraza u dosadašnjem dijelu sezone. Ostalo je još odigrati utakmicu s HRK Katarina u jesenjem dijelu prvenstva, Katarina je ujedno i domaćin. Utakmica se igra u subotu 15.12. U 17: 00 u dvorani na Bijelom Brijegu. Od ljetos sam trenerica HŽRK Grude i moram priznati da je to klub koji stvarno ima vrhunsku organizaciju, što pokazuju i dosadasnji rezultati. Već dugi niz dominacije HŽRK Grude nije se prekinuo niti ove sezone, a pokazatelj je ozbiljnog rada u klubu. Iskreno se nadam radi boljitka Ženskog rukometa u Bosni i Hercegovini da će u narednim sezonama jos neki od klubova krenuti stopama HŽRK Grude, barem kada je u pitanju organizacija, ozbiljnost i rad" -rekla je Leko koja je jedno vrijeme svoje karijere provela upravo na klupi subotnjih protivnica, cura iz HŽRK Katarina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi