Lider slavio u Visokom

Rukometna Premier liga, 16. kolo

Lider slavio u Visokom

Kako se otprilike očekivalo, tako se i desilo, rukometaši Bosne Prevent u ovom podmlađenom sastavu pali su na prvom jakom testu na domaćem terenu.

Visočani su u okviru 16. kola rukometne Premier lige BiH bili domaćini Slogi iz Doboja, lideru na tabeli, i zasigurno najjačoj ekipi u ligi. Domaći su Slogi parirali do 6. minute, do kada je Bosna vodila i sa 1:0, i 2:1. Nakon toga Sloga preuzima incijativu u potpunosti i odlazi na plus 5, rezultat je glasio 4:9,  da bi Bosnu u životu držao Kadić sa 3 uzastopna gola.

Do kraja poluvremena Sloga je odigrala rutinski i napravila 6 golova prednosti. Rezultat je glasio 13:19.
Početak drugog poluvremena donio je igru gol za gol, sve do 48. minute, kada Bosna dolazi do 2 gola zaostatka. Imali su priliku Visočani i dodju na minus jedan, ili do izjednačenja, ali Maslo jednom, te Sirćo dva puta se nisu proslavili.

Nakon toga trener Sloge u igru vraća Halilbegovića koji nastavlja torpedovati domaće golmane, i tako kažnjava propuštene prilike Visočana za povratak u utakmicu. Na kraju sasvim zasluženih 28:33 za goste iz Doboja koji su i ovoj utakmici pokazali da ozbiljno grabe ka doigravanju za prvaka BiH. A Visočanima ostaje žal za propuštenim prilikama, ali i vrijeme je pred njima shvate da u utakmici protiv ekipa kakva je Sloga ne smiju imati više od 5 tehničkih grešaka, a ne što su ih imali više od 15.

Najefikasniji igrač utakmice je bio Halilbegović koji je postigao 11 golova, dobojski golman Peđa Dejanović je sakupio 12 odbrana. Maslo je bio najefikasniji kod Bosne Prevent sa 9 pogodaka, dok je Enes Sirćo imao 10 odbrana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.