Veliko priznanje za bh. sport: Praštalo i Balvan sude finale Lige prvaka
FOTO: EHF

Završnica u Budimpešti

Veliko priznanje za bh. sport: Praštalo i Balvan sude finale Lige prvaka

Haris Zilić

Veliko priznanje je stiglo za bh. sport stiglo je iz EHF-a, Evropske krovne rukometne kuće. Naša zemlja će imati predstavnike u finalu Lige prvaka.

Sudijski par Tatjana Praštalo i Vesna Balvan dobile su povjrenje da sude ovosezonsko finale Lige prvaka za rukometašice.

Završnica se igra u Budimpešti 3. i 4. juna, a 4. juna je na rasporedu finalna utakmica.

"Sjajne vijesti stižu iz sjedišta Evropske rukometne federacije (EHF).

Bosanskohercegovačke sutkinje Vesna Balvan i Tatjana Praštalo nominovane su da sude finale EHF Lige šampiona za rukometašice za sezonu 2022/23.

Sudijski par iz BiH je sudio već osam mečea u ovoj sezoni Ligi šampiona, a također su dijelile pravdu na susretu za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za rukometašice u Ljubljani između Crne Gore i Francuske.

Oglasi

Final four EHF Lige šampiona za rukometašice igra se 3. i 4. juna u Budimpešti, a u polufinalima se sastaju Gyor - Vipers, te FTC - Esbjerg", stoji u saopštenju RSBiH.

Ovo je još jedno u nizu priznanje, nedavno su veliku čast dobila i braća Konjičanin.

Amar i Dino Konjičanin sudili su završnicu Evropa lige za rukometaše koja je odigrana u Flensburgu u vikendu iza nas

Sjajne vijesti za bh. rukomet i bh. sport u globalu.

Pomenuti sudijski parovi sudili su već na velikim takmičenjima, a sada je stigao još jedan korak naprijed u njihovim karijerama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi