Loewen bolji od Wetzlara, tri gola Harmandića

Vrijedna pobjeda Loewena

Loewen bolji od Wetzlara, tri gola Harmandića

Adnan Beganović

Večeras su odigrana dva susreta 21. kola, te jedan 22. kola rukometne Bundeslige.

U okviru 21. kola rukometaši Gummersbacha su savladali Goppingen (27:26), dok su Magdeburg i Lubbecke podijelili bodove (29:29).

Derbi 22. kola odigrali su Wetzlar našeg Adnana Harmandića i vodeći Loewen. Do veoma važne pobjede stigli su rukometaši Loewena, koji su surset prelomili na otvaranju drugog poluvremena.

Naime, nakon prvih 30 minuta na semaforu je stajalo 14:14, da bi u prvih 15 minuta drugog poluvremena rukometaši Loewena napravili seriju od 10:3, pa je već tada pitanje pobjednika bilo odlučeno.

Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bili su Ekhdal de Rietz sa osam, te Alexander Petersson i Andy Schmid sa po šest golova, dok je Philip Muller sa osam golova bio najefikasniji kod Wetzlara. Bh. internacionalac u dresu domaće momčadi, Adnan Harmandić, postigao je tri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.