Loewen slavio u Zagrebu, PSG ubjedljiv

Loewen slavio u Zagrebu, PSG ubjedljiv

Adnan Beganović

Rukometaši njemačkog Rhein-Neckar Loewena su u okviru 6. kola grupe B Lige prvaka u Zagrebu sa 28:24 savladali domaću momčad.

U dosta dobroj rukometnoj predstavi rukometaši njemačke momčadi su opravdali ulogu favorita, te su došli do gostujućih bodova.

Do trijumfa su Loewen vodili Gensheimer sa šest, Groetzki sa pet, te Myrhol sa četiri pogotka, dok su Matulić i Stepančić sa po šest pogodaka bili najefikasniji kod Zagreba.

U grupi C snage su odmjerili PSG i Wacker Thun, a slavila je francuska momčad sa ubjedljivih 38:24.

Melić, Vori i Abalo sa špo šest pogodaka bili su najefikasniji kod PSG-a, dok su Husser i Studer sa po pet pogodaka bili najefikasniji kod gostiju iz Švicarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.