Lokomotiva sve bliže nižem rangu

Premijer liga BiH za rukometaše

Lokomotiva sve bliže nižem rangu

M. Skaka

Danas su odigrana tri susreta rukometne Premijer lige BiH za muškarce.

U prvom današnjem meču RK Bosna BH gas potvrdila je ulogu favorita u Sarajevu protiv davljenika Lokomotive. studenti su slavili sa visokih 38:12, a epitet najboljih u bordo dresu ponjeli su Damir Doborac i Petar Kapisoda sa po 10 pogodaka. Kod Lokomotive efikasniji od ostalih bili su Nedeljković i Rankić sa po 3 pogodka.

Najzanimljiviji susret odigran je u Doboju gdje je domaća Sloga minimalno slavila nad visočkom Bosnom (28:27).

Još jedan fenjeraš danas je igrao svoju utakmicu, ali i slavio. Čelik je na svom terenu uspio savladati goste iz Živinica rezultatom 30:26, ali im i ova pobjeda teško može donijeti spas od ispadnja.

Čelik je na pauzu otišao sa rezultatom 15:13, a u drugom poluvremenu RK Konjuh je imao par problema u odbrani pa domaćini nisu imali većih problema da prednost i povećaju do konačnih 30:26. Najbolji strijelci u redovima Čelika su bili Gušić sa 8 pogodaka i Bajramović sa 6. NAš fotoreporter bio je na ovom susretu:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.