Loše vijesti za BiH: Švicarska ponizila Estoniju
Foto: EPA

Pobjeda od 18 golova razlike

Loše vijesti za BiH: Švicarska ponizila Estoniju

Midhat Šljivak

Rukometna reprezentacija Švicarske ponizila je Estoniju rezultatom 39:21 u susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Nakon što su u prvom meču slavili sa četiri gola razlike (26:22), Švicarci su danas bili izuzetno dominantni i potpuno su pregazili Estonce.

Od samog početka se znalo kako Estonija nema šta tražiti u ovom duelu. Domaći su poveli sa 5:1, a prednost se do kraja prvog poluvremena popela na plus devet, 19:10.

Nemilosrdni su bili Švicarci i u nastavku. Prednost je rasla iz napada u napad, najveća prednost je bila plus 19, a na kraju je domaća selekcija slavila pobjedu od 18 golova razlike.

Maximilian Gerbl je sa sedam golova predvodio Švicarce, šest je dodao Rubin, a po pet su dodali Delhees i Von Deschwanden. Voika je kod Estonaca postigao pet golova.

Švicarcima je naredni protivnik selekcija Bosne i Hercegovine. Međutim, ovakve igre ove selekcije su svakako zabrinjavajuće za našu selekciju koja je protiv Estonije upisala pobjedu i poraz.

Top Komentari

Gari Garinča
I nama se isto piše.
0 1
Gari Garinča
I nama se isto piše.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi