Lowen bolji od Gorenja, tri gola Harmandića

Rukometna Liga prvaka

Lowen bolji od Gorenja, tri gola Harmandića

Adnan Beganović

Sinoć je u Europahalle dvorani u Karlsruheu odigrana prva utakmica 5. kola rukometne Lige prvaka grupe B u kojoj je Lowen bez većih poteškoća pobijedio Gorenje te tako se učvrtio na prvom mjestu tabele.

Od samog početka meča rukometaši njemačkog predstavnika bili su bolji, a na odmor se otišlo pri rezultatu 17:15 za popularne Lavove.

U drugom dijelu Lowen je imao prednost koju nije ispuštao iz svojih ruku, a u samom finišu meča ona je iznosila velikih 8 golova razlike (33:25).

U dresu Lowena najefikasniji su bili Sigurdsson sa 7 i Stefansson sa 6 pogodaka, dok je kod Gorenja najučinkovitiji bio Čupić sa 8 postignutih golova. Naš reprezentativac Adnana Harmandić postigao je 3 gola.

Liga prvaka, grupa B:
Lowen - Gorenje 33:30 (17:15)

Poredak:
Lowen 8, Veszprem 6 (-1), Kielce 5 (-1), Chambery 3 (-1), Gorenje 2, Bosna 2 (-1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti