Lowen bolji od Hamburga

19. kolo Bundeslige

Lowen bolji od Hamburga

Adnan Beganović

U zaostaloj utakmici 19. kola rukometne Bundeslige Lowen je pred svojom publikom bio bolji od Hamburga (34:33). 

Iako konačan rezultat sugerira neizvjestan susret od toga nije bilo ništa jer momčad Lowena od samog je početka susreta stvari držala u svojim rukama.

Na poluvrijeme otišlo se pri rezultatu 17:12 u korist rukometaša iz Mannheima, u 55. minuti bilo je 33:27, a tačno 3.5 minuta do kraja na semaforu je stajalo 34:29. Do kraja susreta samo su gosti postizali golove ali nisu imali niti jednu šansu za poravnanje rezultata.

Kod Lowena najbolji su bili Sigurdsson i Juraszik koji su postigli po osam golova, dok je kod Hamburga bolji od ostalih bio Blaženko Lacković sa sedam postignutih golova.

Bundesliga, 19. kolo:
Lowen – HSV 34:33

Poredak: Kiel 53, HSV 41, Lowen 40, Lemgo 39, Goppingen 37...

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.