Lund nakon pobjede Elveruma u Portugalu: Ponosan sam na ovaj tim

Liga prvaka

Lund nakon pobjede Elveruma u Portugalu: Ponosan sam na ovaj tim

A. Beganović

Jedan od najzanimljivijih susreta 1. kola Lige prvaka za rukometaše odigrali su Porto i Elverum.

Portugalski prvak je sjajno otvorio meč, nakon prvih 30 minuta imao je prednost od četiri gola (16:12), no u drugom dijelu su se stvari promijenile.

Norvežani su zaigrali mnogo bolje u odbrani, brzim kontrama su postigli nekoliko "laganih" golova i na kraju su uspjeli doći do preokreta (30:28).

Trener norveške ekipe Borge Lund sijao je od sreće nakon meča, a istakao je da je promjena igre u drugom dijelu njegovom timu donijela pobjedu.

"Napravili smo neke promjene u drugom dijelu i to nam je dalo više samopozdanja. Igrali smo mnogo čvršće u odbrani i brže u napadu i to je ključni trenutak meča. Naša brza igra primorala je Porto na nekoliko dvominutnih suspenzija. Igrali smo hrabro, ova dva boda nam mnogo znače jer smo jedan od "najmanjih" klubova u Ligi prvaka. Zaista sam ponosan na tim", izjavio je Lund.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi