Magdeburg slavio u finalu EHF Evropa lige

Trofej za njemački tim

Magdeburg slavio u finalu EHF Evropa lige

S. Grebović

Rukometaši Magdenburga su u finalnoj utakmici slavili protiv Fuchse Berlina sa 28:25 i na taj način se dokopali ovog trofeja.

Pitanje pobjednika je bilo riješeno već u prvom poluvremenu kada je Magdenburg sa pauzi vodio sa čak 15:8.  Do kraja su rutinski održavali prednost i tako došli do titule EHF Evropa lige.

"Osvajanje trofeja u Evropskoj ligi trenutak je za vječnost, to je zaista historijski rezultat. Radost zbog pobjede je bila veća od straha od poraza. Danas jednostavno nismo mogli izgubiti, mogli smo samo pobijediti, a tako smo i igrali. Znali smo da će nam trebati dva gotovo savršena dana da osvojimo ovu titulu i uspjeli smo", rekao je Bennet Wiegert, trener Magdenburga.

Razlog za dvostruko slavlje imao je golman ove ekipe Jannick Green, koji je u finalu apsolutno začarao svoj gol i upisao čak 17 odbrana, zbog čega je proglašen MVP-em turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi